Oua coapte in cartofi

de anca_rm in Mancaruri de legume, 14 Mai 2014 | 13180 vizualizari

 

Carte Regala de Bucate este sursa acestei retete . Am pus eu in plus cateva feliute de carnat , aveam prin frigider o jumate de carnat si i-am facut si lui loc.

 

INGREDIENTE

  • -4 cartofi mari
  • -50 gr unt
  • -50 gr cascaval
  • -4 oua
  • -2 linguri de arpagic sau ceapa verde taiata
  • -sare
  • -piper
  • -carnat 1bucata (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in cartofi:

Cartofii ii spalam si ii uscam .

Cartofii Ii punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora)

Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul cartofului (ramane cam 1 cm din peretele cartofului).

Asezonam cartoful cu sare si piper, punem putin unt, branza si cateva firicele de ceapa verde  .

Spargem oul in mijlocul cartofului , asezam cateva felii de carnat si dam la cuptor pana cand se coace oul (8 - 10 minute).

Presaram deasupra ceapa verde ramasa si servim .

Alaturi de acesti cartofi se poate pune si  miezul cartofului frecat cu smantana  sau cu branza, daca nu se poate folosi la altceva . 

TIPS-URI

1

cartofii mei au fost foarte mari si i-am pus pe jumate la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

dantes 1

15.05.2014, 08:29

interesant,am sa incerc si eu

Bya Ralu 1

10.02.2015, 13:49

marci49 1

12.10.2017, 11:28

Pare delicios asa ca trebuie incercat mai ales ca obisnuiesc sa coc cartofi care de regula nu se mananca toti. Multumesc pt reteta !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi acordeon cu afumatura